4 Ekim 2013 Cuma

PATLİCAN SARMA


MALZEMELER
Patlican
Kiyma (dana-kuzu) benim tercihim dana
Bir orta boy sogan
Sivri biber
Domates
1corba kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi

HAZİRLANİSİ
Pijamali soydugunuz patlicanlari boylamasina dilimleyin.dilimler cok ince olmamali aksi halde kıtır kıtır olur ve sararken kırılır.
bir biberi 3-4 parca ya bolüp,patlican dilimlerinizi ve biberlerinizi kizartin....

İc harci icinse; soganinizi rendeleyip suyunu sıkıp kiymaya ekleyin.tuz,kara birber ve biber salcasini da ekleyip elinizi arada bir ıslayarak yogurun.(baharat konusunda özgürsünüz kimyon,pul biber...vs) 

Kiymanizdan ceviz buyuklugunde alip patlicanla sarin ve istersenin tek tek isterseniz uzun cop sise kebap seklinde aralarina biber ve domateste ekleyip siralayabilirsiniz
Yukaridaki fotografta tek tek olanlari gorebilirsiniz..
Ya da isterseniz buyuk cop sisler kullanarak bu sekilde 3erli dizebilirsiniz..
Bir kasede domates salcanizi suyla eritip herbir sarmanin üzerine kasik yardimiyla dokun.cok sulu olmamali.uzerini folyoyla ortup 180 derecede pisirin..sadece kiyma pistigi zaman yemeginiz hazir demektir...

** isterseniz uzerine bir dilim kasar da ekleyebilrsiniz.. 

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..