12 Kasım 2013 Salı

FIRIN SÜTLAÇ

Merhabalar herkese;
Bilenler bilir sütlü tatlilar vazgecilmezimdir.ilk sirayi da sütlac alir...bunca zaman surekli sutlac yapmama ragmen hic firin sütlac yapmamistim ondan da eksik kalmayim dedim :) tarifini buraya yazmak icin de epeydir bekledim cünkü; kisiye gore segisen damak zevkleri her tariften memnun kalmiyor.o yuzden ortalama ölcüler vermeye calisicagim.




Malzemeler
1 litre süt
Yarim çay bardagi pirinc
1,5 corba kasigi nisasta (cok tepeleme degil,silme de degil)
1yumurtanin sarisi
Seker ölçüsünü kendi zevkinize gore ayarlayin

Hazirlanisi
Yıkadıgınız pirincleri sutle karistirip ocaga koyun.pirinclerin dibine tutmamasi icin arada sirada karistirmakta fayda var.pirincler yumusayinca sekerini atin.( pirincler cok yumusak olmali) cunku sekeri atinca sertlesekler.ayri bi kapta nisasta ve yumurta sarisini sütle cirpin.ve yavas yavas hala ocakta kaynamakta olan sutlacinizin icine karistirin.hemen koyulastigini goreceksiniz.1-2 dakika sonra ocaktan alabilirisiniz.eger kivam size cok koyu geldiyse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.sonra sutlaclarinizi isiya dayanikli kaplariniza doldurup,180 derecede uzerleri yanmaya dönene kadar pisirin.

*** sutlaciniz firinda da pisip koyulacagi icin nisastasini eklediginizde eger cok kivamli olduysa süt eklemenizi tavsiye ederim...
     Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..