22 Kasım 2013 Cuma

KARAMELLİ İRMİK TATLİSİ


Merhaba, 
Bu sabah aksam icin menu olustururken tatli olarak revani yapmayi planliyordum.serbetli tatlilarla pek aram olmadigindan "uzerine muhallebi yapip doksem nasil olur" diye dusunurken; karsima instagram da yeni takip etmeye basladigim sevgili @mutlu_muna nin "karamelli irmik tatlisi" cikti. Harika bir tevafuk :) hemen kollari sivadim.ve pisman olmadim.umarim sizlerde begenirsiniz...





 Serbetinin soguk olmasi gerektiginden ise serbetini yapmakla basladim.
Serbeti icin
3 su bardagi seker 
4 su bardagi su
Serbetin hazirlanisi
Sadece sekeri tencereye koyup eriyip karamel rengini alana dek pisirin.sonra suyunu ekleyin.***suyu eklerken dikkat edin seker cok sicak olacagindan sicrayabilir"
Suyu ekledikten sonra erittiginiz sekeriniz katilasiyor.panik yapmayin.sekeriniz tamamen eriyip bi kac tasim kaynadiktan sonra sogumaya birakin.

** ben ilk defa karamel yaptim.tencereye burnunuzu yaklastirip kokladiginizda sanki yanmis gibi bir koku oluyor bu sizi yaniltmasin.cunku evin tamamina harika bir karamel kokusu yayiliyor.



Hamurun Malzemeleri
3 yumurta
4 kahve fincani seker
3 kahve fincani yogurt
3 kahve fincani irmik
3 kahve fincani sıvı yag
Vanilya
Kabartma tozu
Hamurun Hazirlanisi;
Yumurta seker ve vanilyayi beyazlasana kadar cirpin ve diger malzemeleri de ekleyip homojen bir karisim elde edene kadar cirpmaya devam edin.yaglanmis buyuk boy cam tepsi yada firin tepsisine dokup,180 derecede onceden isitilmis firinda uzeri pembelesene kadar pisirin.

Basini bos birakmamakta fayda var cunku cabucak pisiyor.

Tatliniz pistikten sonra soguk (yada ılık) serbetinizi,sicak tatlinizin tamamina dokun. Ve muhallebisini yapmaya baslayin..bu arada tatliniz serbetini iyice cekmis olur.

Muhallebisi icin;
1litre süt
3 corba kasigi tepeleme un
4 corba kasigi seker
Vanilya
Sade Krem santi (kaymak tadinda tavsiyemdir)
Muhallebinin hazirlanisi;
"Krem santi haric" Butun malzemeleri koyulasana kadar cirpma teliyle karistirarak pisirin.ılıdıktan sonra krem santiyi ekleyip mikserle cirpin
 Serbetini iyice cekmis olan tatlinizin uzerine muhallebinizi sürüp bol hindistan ceviziyle susleyin.afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..