11 Kasım 2013 Pazartesi

MUZLU MUHALLEBİ RULOSU


Malzemeler
1litre sut
1 su bardagindan 1 parmak eksin un
1 su bardagindan yine 1 parmak eksik toz seker
125 gr (yarim paket) tereyagi/margarin
1paket Vanilya
1 paket kakaolu krem santi
Muz
Kakaolu petibör biskuvi

Hazirlanisi
İlk once biskuvilerinizi un gibi olana dek robottan gecirin ve firin tepsinizin tabanini tamamen kaplayacak sekilde serpin.

Ocakta erittiginiz yaginiza unu ilave ederek 1-2 dk kavurun.cok degil.cirpma telinizle karistirarak sutu ekleyin.biraz karitirdiktan sonra sekeri de ekleyip kaynayana kadar orta ateste karistirmaya devam edin.kaynadiktan sonra altini kisip vanilyasini da koyduktan sonra biraz daha karistirip altini kapatin.
Biskuvi tozuyla kapladiginiz firin tepsinize muhallebinizi direk tencereden seritler halinde gidis gelis yaparak tepsinin tamamina dokun.ilindiktan sonra buz dolabinda 1-2 saat beklemesi gerek.
Krem santinizi uzerinde yazildigi gibi hazirlayarak,soguyan muhallebinizin uzerine esit olarak yayin.tum tepsiyi rulo yapmak zor olacagindan 3 esit parcaya bolun.her bir parcasina muhallebinin eni genisliginde muz yerlestirip rulo yapin.altinda biskuvi tozu oldugundan kolaylikla kalkacaktir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..