5 Aralık 2013 Perşembe

BAL KABAGININ FAYDALARI VE KREMALI BAL KABAGI TATLISI

Merhaba,
Bugunlerde lifli sebzelerden gidiyoruz ev halki olarak hadi bakalim ...bu durumdan bugunun aksam tatlisi da nasibini aldi :) 

balkabagi hakkinda kucuk bir arastirma yaptim ve faydalarini sizinle paylasmak isterim;
Bal kabağının alzheimer, erken yaşlanma ve kansere karşı koruyucu olan, vücudun 'paslanmasını' önleyen en güçlü antioksidanların birçoğunu içeriyormus.-bu durumda tam da bize lazim olan bir kalkan :)-
Bal kabağı hem göz hem de beyin sağlığı için de mükemmel bir besinmis,bal kabağının kolay sindirilebilme özelliğiyle mide ve bağırsaklar için de birçok faydası bulunuyormus.
Yetişen, bal kabağının bol miktarda lif içermesi nedeniyle gıdalar ile alınan toksinlerin atılmasına ve kolesterolün düşmesine de yardımcı olduğuna işaret ederek, bu ürünün kabızlık ve hemoroid sorunu olanlara da tavsiye ediliyormus...

             


Eskiden çorbası, zeytinyağlısı, oturtması da yapıliyormus...ama günümüzde çoğunlukla tatlı olarak tüketiliyormus...Yetişen, bal kabağından çorba, börek, kek, pasta, puding, komposto, marmelat ve reçel yapılarak da yararlanılabiliyormus.bunlarda fikir olsun bize :) 


Simdi gelelim tarifimize ;
İstediginiz kadar bal kabagini yagli kagit serdiginiz firin tepsisine istediginiz buyuklukte dograyip uzerine bolca toz seker serpin
Ardindan uzerlerini ortecek kadar sivi kremanizi da ekledikten sonra 200 derecelik firinda kabaklariniz yumusayana kadar pisirin.cevizle servis yapin.afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..