17 Ocak 2014 Cuma

KİYMALİ MEKİK






Hamurun Malzemeleri;
3 su bardagi un
1 su bardagi ilik süt
1/2 cay bardagi sivi yag
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi seker
1 pk kuru maya

Hazirlanisi;
Yogurma kabiniza unu koyun ve ortasini acip havuz olusturun.ortadaki bos yere diger tum malzemeleri ekleyip once elinizle mayayi eritin ve sonra azar azar unu alarak yogurun.11-12 parca beze cikiyor.bezelere ayirip uzerini ortup ilik bir yere dinlenmeye birakin (mikro dalganin  ici cok uygun :) bu arada biz ic malzemeyi hazirlayalim...

İc harcinin malzemeleri; 
100-150 gr dana kiyma 
1 kucuk boy sogan
Maydonoz
1cay kasigi kadar karabiber
1 tatli kasigi biber salcasi
1 tatli kasigi domates salcasi
Tuz
Sivi yag(cok kuru olmayacak kadar yag ekleyin) 

Soganlari olabildigince kucuk dograyin.benimkiler biraz buyuk olmus..

••tum harc malzemelerini karistirip yogurun.eger kuzu kiyma kullaniyorsaniz yagini az koyun.
Bezelerinizi uzunlamasina elinizle inceltip actiktan sonra kiyma harcindan kasik yardimiyla hamurun sadece kenarlarinda biraz bosluk kalacak sekilde yayin.ve fotograftaki gibi kapatin

180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin.

•• eger dana kiymasi kullanacaksaniz ve yagini az tutarsaniz etler parca parca bir hal alir. AFİYET OLSUN :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..