30 Ocak 2014 Perşembe

SIMIT

       merhaba hanimlar,
     memleketinden; dogdugun,buyudugun,kulturunu-yasam tarzini....vs aldigin yerden uzakta,gurbette olmak zordur...hersey burnunuzda tuter...yapabilecekleriniz ve yapamayacaklariniz vardir.

     sevdiklerinize sarilmak yapamayacaklarinizin arasinda.ozlediginiz caddelerde tur atmakta oyle...
ya memleketinizin meshurunu yiyememek...oyle zamanlar olur ki ruyalariniza girer o lezzetlerle damaginizin bulustugu sahneler.bunu yasamayan bilemez.


    

     iste bu noktada is basa duser ve o lezetti yakalayabilmek umuduyla kollari sivarsiniz...

     bilenler bilir simite olan duskunlugumu.dune kadar yapmayi cok istemis olsamda hayal kirikligina ugramaktan korktugumdan denememistim.instagram da takip ettigim sevgili chef leziz de tarifini paylastigi simit fotografini gorup,olumlu yorumlarini da okuyunca kendimi hamurunu hazirlarken buldum :) artik surekli yapilacaklar listesinde yerini aldi ....

     ***ben yarim olcu kullandim ve bu olcuyle toplamda 11 tane simit cikti ama bilinen simit boyutundan kucuk yaptim..

  Malzemeler:
yarim su bardagi sut
yarim su bardagi su
yarim su bardagi sivi yag
100 gr tereyag
1 adet yumurta
1 tatli kasigi tuz
2 corba kasigi seker
yarim cay bardagi tahin
1 paket instant maya
5 su bardagi kadar un

uzeri icin susam
pekmez ve su karisimi

  Hazirlanisi:
Hamur yogurma kabiniza once 4 su bardagi ununuzu koyup ortasinda bir havuz olusturun
oda sicakliginda iyice yumusamis olan tereyagi ve diger tum malzemeleri ekleyip ellerinizle once onlarin birbirine iyice karismasini saglayip yavas yavas kenarlardan ununu ekleye ekleye hamuru yogurmaya baslayin.yumusak ve ele yapismayan bir hamur olmali kalan bir su bardagi unu da gerekirse azar azar ekleyip yogurun.uzerini kapatip yaklasik 1 saat dinlenmeye birakin.

istediginiz sekli vererek once pekmez su karisimina sonra susama bulayip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin
onceden isitilmis 200 derecelik firinda pisrin..


                     AFİYET OLSUN :)




1 yorum:

  1. kardeşlerdeki simitler gibi olmuş emnim bunların tadı elin değdiğinden kelli daha güzeldir :)

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..