2 Şubat 2014 Pazar

SARIMSAKLI KÖFTE (FELLAH KÖFTESİ)

bugunun postu uzun zamandir yazmak istedigim ama ölculeri ayarlayamadigimdan bir turlu yazamadigim sarmisakli kofte tarifi...

Bu ölçülerle orta boy cam tepsiyi dolduracak kadar çıkıyor.

                   



Köftenin Malzemeleri;
2 Su bardagi bulgur
Yarim su bardagi irmik
1 tatli kasigi kadar tuz
1 corba kasigi biber salcasi
2 tepeleme corba kasigi un
1 yumurta

•• yumurta ve biber salcasi haric tum malzemeyi yogurma kabinda karistirip,kaynamis suyla islayin ve agzini kapatip sismeye birakin.bu sirada sosunu hazirlayalim

Sos Malzemeleri;
4-5 buyuk boy domates ( ben kışın domates almadigim ve yaptigim konservelerde tukendigi icin hazir konserve 420gr domates puresi kullandim)
7-8 dis sarmisak
1 corba kasigi dolusu biber salcasi
Sivi yag ( yagi goz karari koydum 1 su bardagi kadar koyabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kişniş
Yarım limon

Üzeri için, 
Kimyon ,maydonoz

•••domatesleri rendeleyip sos tencerenizde pisirmeye baslayin.biber salcasi ve yagini da ekleyip sos kivamina gelene dek pisirin.sosunuzu ocaktan alinca sarimsaklarinizi rendeleyip karistirin.(tuzunu damak tadiniza gore ayarlayin)

Sosunuz bi kenarda bekleyedursun.siz yaniniza genisce bir kapta su alip kofte hamurunuzu hazirlamaya baslayin...sismis olan malzemelerinize salca ve yumurtayi da ekleyip elinizi islata islata yogurmaya baslayin

Verdigim olculere ek olarak un eklemeniz falan gerekmiyor.ben gerek olabilir diye yanima aldim ama ekledigim kadari yetti :)

Hamuru cok cok fazla yogurmaniz gerekmiyor.hemen hemen 5 dk yogurmaniz yeter.ardindan elinizi islayarak hamurdan bir parca alin ve elinizle uzun bir silindir yapip ucundan koparip koparip kopardiginiz parcalari avucunuzla yuvarlayip serce parmaginizi ortasina bastirip seklini verin.umarim anlatabilmisimdir.
burada detayli fotograf cekemedigim icin cok uzgunum.insallah bir daha ki yapisimda ayrintili fotograflar alip ekelerim.
Koftelerin bitmis hali boyle :) hamur kivami hakkinda da biraz fikir sahibi olabilirsiniz :)

bir miktar tuz ekleyip,biraz limon sıktıgımız kaynamis suda koftelerimizi 5-10 dk haşlıyoruz.arada kontrol etmekte fayda var.


Haslanan kofteleri bir kevgir yardimiyla borcama alin.bu arada sosun altini tekrar yakip sosunuzun icine haslanan koftelerin suyundan bir buyuk su bardagi ekleyin...sosunuzu koftelerin uzerine dokup,tum koftenin sosla karismasini saglayin.uzerine kimyon serpip,maydonoz la susleyin...

                        AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..