18 Şubat 2014 Salı

TAVUKLU ARPA SEHRİYE CORBASİ

Merhaba hanimlar;

Bugun cok sık yaptigim "tavuklu arpa sehriye" corbasini sizinle paylasmak istedim..

Malzemeler;
4 tavuk baget
6 su bardagi su
Yarim cay bardagindan biraz eksik arpa sehriye
Nohut ( onceden haslanmis olmasi sart) yoksa onemli degil :)
1corba kasigi domates salcasi
Yarim corba kasigi biber salcasi
Yarim limon
Sivi yag
Tuz,karabiber,nane

Hazirlanisi;
•Bagetleri duduklu tencerenize,biraz tuz ve karabiber de ekleyerek pismeye alin.aman dikkat tavuklarin canini cikarmayalim :) duduklu tencereniz bagirip,tavugun kokusu disariya ciktiktan 5 -10 dk sonra kontrol etmenizde fayda var.

•pisen bagetleri ayri bir yere ayirip,tavuk suyunun icine sehriyelerinizi atin.
•Domates salcasini da ekleyip etirene dek karistirin.
•sehriyeleriniz piserken bir yandan bagetlerinizi kemiklerinden ayirip,tencerenizin icine atin.
•nohutlari da ekleyin
•sehrileriniz yumusadiginda corbaniz hazir demektir.
•limonunu sıkın
•sos tencerenizde yagi ve biber salcasini yakip,nane ekledikten sonra corbaniza karistirin.
               AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

Ziyaretiniz için teşekkürler ..