Bu postumda size "hasanpasa kofte" tarifini vermeye calisacagim.cunku bazi malzemeleri tamamen goz karari koydugumdan ancak ortalama olculeri verebilecem.
Malzemeler (köftesi icin)
500 gr dana kiyma
1 orta boy sogan
1 buyuk dis sarimsak ya da 2 küçük diş
1 yumurta
Yarim su bardağı galeta unu ya da yulaf kepeği
1 cay kasigi kara biber
Tuz
Sosu icin;
2-3 yk zeytin yağı
1corba kasigi domates salcasi
1 su bardagi su
Tuz
Puresi icin;
Ben hazir pure kullandim ama kullanmak istemeyenler, 4-5 küçük boy patatesi soyup kaynatın. Yumuşayınca suyunu süzüp patates ezeceğiyle ezin. 1/2 çay bardağı sütü ve 25 gr tereyağını ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Tuz ekleyin.varsa ceviz muskat rendeleyin.
Hazirlanisi;
Yogurma kabiniza kiymanizi alip sogani ve sarmisagi rendeleyin.diger tum malzemeleri de ekleyip 2-3 dk kadar yogurun.
•••köfteyi yogurdugunuzda civik bir hamur olduysa biraz daha galeta unu ekleyin
Kofte hamurunuzdan ceviz buyuklugunde ya da portakal büyüklüğünde parcalar alarak yuvarlayip sonra bas parmaginizla ortasina cukur acin ve yagladiginiz cam tepsiye yerlestirin •••.
Koftelerinizi 20dk 180 dereceya yakin bir ayarda fırına koyun pişsin. Bu sırada sosunu ayarlayalım.
SOSUN YAPIMI
*sos tenceresine yağı ve salçayı alıp biraz cızırdatın. *suyunu ekleyip bir iki tık pişirin.
Köftelerin iclerini patates puresiyle tepeleme doldurun,uzerine dilim yada rende kasar ekleyin. Köftelerin diplerine sosu dökün. Üzerlerine sos değdirmeyin. Sonrası kaşarlar eriyene kadar. Hatta bu aşamada fırını kapatıp içinin sıcaklığıyla bile peynirlerin erimesini sağlayabilirsiniz. Nefis bir ana yemek oluyor . Yapacaklara kolay gelsin.
hic bu kadar detayli gorundugune bakmayin inanin cok pratik bir tarif.ve cok cabuk oluyor.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..