21 Nisan 2014 Pazartesi

KISIR

Merhabaa,
Bugunun postu kısır tarifi.. Sevmeyen yoktur demeyim belki vardir :)
Tarife geciyorum hemen..

Malzemeler (2-3kisilik)

4 cay bardagi köftelik bulgur
2 domates
1 dis sarimsak
1 adet kuru sogan (yalniz onumuz yaz oldugundan yesil sogan cok daha guzel olur)
Evde ne kadar yesillik varsa (maydonoz,nane,roka..vb)
1 adet yesil biber
Yarim corba kasigi tahin
1 corba kasigi biber salcasi
1 limon
nar eksisi (eksilik yonunden herkesin kullandigi nar eksisi farklilik gosterdiginden olcu vermek istemiyorum)
Aycicek yagi ve zeytin yagi (miktar veremiyorum ama bulgur yagi sever,az koyarsaniz cok kuru olur)

Baharatlar : kimyon,tuz,karabiber,isot,kişniş (damak zevkiniz gore az yada cok ekleyin)

Hazirlanisi;

1)Oncelikle derin bir yogurma kabina bulgurunuzu alip,kaynamis suyla islayin.suyu dokup birakmayin.bir kasik yardimiyla tum
Bulgurun islandigindan emin olun.suyu cok koymayin sadece bulgur islansin.bir kapakla kapatip hava almadan sismesini saglayin.

2)Bulgur sise dursun malzemelerinizi hazirlayin.tum malzemelerinizi kucuk kucuk dograyin.

3)Sisen bulgurunuzun ustune sogani,sarimsak,salcayi ve baharatlari koyup.hemen bulgurla karistirmadan once onlari yogurun ardindan tum bulgurla birlikte yogurun.

•••tahini de ekleyip yogurmaya devam edin (tahini kivam arttirici olarak kullaniyorum.hafif lezzeti de inanilmaz guzel oluyor)

•••tuzu ne kadar ekleyeceginizi,biber salcasinin tuzuna gore ayarlayin.

4)Domatesi ekleyin,yogurmaya devam edin

5)Limonu,nar eksisini ve yesilliklerinizi ve sivi yagi ekleyip yogurmaya devam edin..

•••yesillikleri ekleyene kadar cok iyi yogurun,yesillikler eklendikten sonra yogurma degil de karistirma seklinde kullanin elinizi :) 
     AFİYET OLSUN :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..