Malzemeler;
3 yumurta
2 corba kasigi seker
1/2 su bardagi sivi yag
1 su bardagi süt
2 su bardagi un.
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
••eger kakaolu yapacaksaniz 2 su bardagi unu 2 corba kasigi kakaoyla tamamlayin
Hazirlanisi;
Yumurtayi sekeri ve vanilyayi iyice cirpin.ardindan diger malzemelei ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar cirpmaya devam edin.
İyice isitilmis bir teflon tavaya 2 corba kasigi hamurdan koyup kasigin arka tarafiyla biraz yayin ve uzeri goz goz olup toparlanana kadar bekleyin,sonra cevirip arka yuzunu pisirin..
•••pankek cok cabuk piser dikkatli olmak gerek :)
•••hamuru tavaya koyduktan sonra ocagin cok yaniyor olmamasi gerek.biraz kisik olmasinda fayda var..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..