28 Mayıs 2014 Çarşamba

PRATİK PROFİTEROL



Profiterolu cok seviyorsunuz ama "simdi kim ugrasacak" diye diye yapmayi erteleyip acil durumlar icin hazir bulundurdurdugunuz cikolatalara mi saldiriyorsunuz ? Yada cocuklu bir kadinsiniz ve pek vaktiniz olmuyo.iste tam bu noktada bu tarif imdadiniza yetisecek.gozunuzu kapatip yiyin ve profiterolden hicbir farki olmadigini gorun :)

   


Malzemeler;

1 litre sut
3 corba kasigi un
2 corba kasigi nisasta
4 corba kasigi seker
1 paket vanilya
1 corba kasigi tereyag
1 paketten 3-4 tane eksik etimek
1 paket sade krem santi.

Uzeri icin;
Hazir cikolata sos

İste hepsi bu kolay gelsin afiyet olsun :)))) 

Tamam tamam hemen anlatiyorum..

Hazirlanisi:

Tenceremize sutu koyup;unu,nisastayi ve sekeri de ekleyip orta ateste cirpma teliyle koyulasana kadar karistiriyoruz.altini kapatip tereyag ve vanilyayi da ekleyip tereyag eriyene kadar karistiriyoruz.sicagi sicagina santiyi toz halde ekleyip mikser yardimiyla cirpiyoruz.cirpma islemini cok abartmiyoruz :) cunku kremamizin fazla ilimamasi lazim.ardindan etimeklerimizi kiriyoruz kremamizin icine

Etimekler tamamen kremayla bulanana kadar karistiriyoruz.sudan gecirdigimiz bir cam tepsiye bu karisimi dokup kasik yardimiyla yayiyoruz.cikolata sosunu da uzeindeki tarife gore hazirlayip uzerine dokuyoruz ve ılınınca buzdolabina koyuyoruz. 

                     AFİYET OLSUN :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..