29 Haziran 2014 Pazar

KADAYİFLİ MUHALLEBİ


Merhaba hanimlar....hayirli ramazanlar dileyerek bu ayin ilk tarifini veriyorum..hem cok lezzetli hem keyifli yemesi.kadayiflar kavruldugu icin citir citir👌 Derin dondurucumda dogranmis kadayifim vardi onu kullandim.kadayif olcusu veremicem..

MUHALLEBİSİ İCİN
1lt sut,
3 fincan seker,
3 fincan un,
125gr tereyag,vanilin,
1 pk sade krem santi..

NASİL YAPİYORUZ: yagi ve unu kavuruyoruz.sutumuzu yavas yavas eklerken karistirmaya devam...topaklanma olursa mikserle mudahale ediyoruz panik yok👀 koyulastiktan sonra vanilyayi ekleyip son bi karistirip ocaktan alip ilinmaya birakiyoruz.

KADAYİF İCİN
yaklasik yarim paket kadayif,
2-3 corba kasigi tereyag,
3 corba kasigi seker.

••buradaki seker,kadayifin guzel kavrulup karamelize olmasini saglicak..


NASİL YAPİYORUZ; 

kadayifi kucuk kucuk dogruyoruz,sekeri ve erittigimiz tereyagini ekleyip ellerimizle iyice harmanladiktan sonra kavurmak icin ocaga aliyoruz...kadayifi kavurmak tipki helva kavurmak gibi emek istiyor.


kadayifimiz guzelce kavrulduktan sonra cam tepsiye yayiyoruz.kadayifi altli ustlu yaymak,yada sadece altina yaymak size kalmis...ilimis olan kremamizin icine santiyi ekleyip mikserle cirptiktan sonra kadayifin uzerine dokup,arzuya gore cevizle susleyebilirsiniz.sogumasi icin buz dolabinda beklemeye alalim..


AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. hımmm enfes daha önce denemiştim ama bu farklı sanırım :) bu tarifide denemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) denemelisin harika oluyor :)

      Sil

Ziyaretiniz için teşekkürler ..