3 Haziran 2014 Salı

MERCİMEKLİ KÖFTE

Merhaba hanimlar,
Her zaman postunu yazmak icin olcu alarak yapmaya calistgim ama bir turlu alamadigim mercimekli kofte tarifini ölculeriyle vermek uzere huzurlarinizdayim :)) 

Ne gerekli ? :

2 su bardagi kirmizi mercimek
1,5 su bardagi koftelik bulgur
Bir tutam maydonoz

Sosu icin:
2 orta boy sogan
2 cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi biber salcasi
2 tatli kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kişniş
1tatli kasigi isot ( aci sevmeyenler eklemeyebilir yada olcuyu azaltabilir) 
Tuz


Nasil yapiyoruz :

•oncelikle kirmizi mercimegi derin bir tencereye koyup,su isiticisiyla kaynattigimiz suyu uzerini ortecek kadar dolduruyoruz.


 ***birden cok su koymaktansa,suyu azaldikca eklemekte fayda var.mercimekler iyice parca parca olup pisene dek suyu bittikce ekliyoruz.eger suyu fazla olursa bulgurunu da fazla eklemek zorunda kaliriz.bu durum da mercimegin tadindan uzaklasiriz.

•bu sirada soganlari kucuk kucuk dograyip sivi yag ve salcayla birlikte kavurmaya baslayabiliriz.kapagini kapatip ocagin altini kisin.yavas yavas iyice pissin.soganlar asla diri olmamali.

•mercimekler iyice pistiginde icine bulgurunu ekleyip sismesini beklemek uzere kapagini kapatiyoruz.suyu fazlaysa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz.sisme payini da goz onunde alarak :)

•maydonozlarimizi dogruyoruz.

•pismis olan sosumuzu ocaktan alip tum baharatlarini ve tuzunu ekledikten sonra mercimegimizle iyice karistirip,maydonozlarini da ekleyip biraz daha karistirdiktan sonra servise hazirliyoruz...
              AFİYET OLSUN :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..