16 Kasım 2014 Pazar

BESAMEL SOSLU KARNIYARIK

Merhabalar,
Dogrusunu soylemek gerekirse; bende patlican soz konusu oldugunda akan sular durmasina ragmen,nedendir bilinmez karniyarik yemegine karsi yillardir bir sempatim olmadi. 
Bugun de her zaman ki gibi "bugun ne pisirsem " sorusu kafami kurcalarken birden "karniyarik" gecti icimden ..cunku gectigimiz haftalarda patlicanin zaten bi kac cesit yemegini yapmistim ve yineleyip ev halkini biktirmak istemiyordum..yalniz bir farklilik olmaliydi ki az biraz bende zevkle yiyebileyim :) 

besamel soslu karniyarik gercekten cok leziz oldu..ve eger bu tatlar damak zevkinize hitap ediyorsa sizin de begeneceginizi dusunuyorum...

             

NE GEREKLİ;
4 buyuk boy patlican
250-300 gr dana kiyma
1 orta boy sogan
1/2 tatli kasigi kadar biber salcasi
Tuz ,karabiber
Hazir besamel sos
Uzeri icin kasar peyniri rendesi

NASİL YAPİYORUZ;
• patlicanlari pijamali soyup,boylamasina 2ye boldukten sonra kizartiyoruz
***uzerlerini yaglayip firinlayabilirsiniz de.boylelikle daha hafif bir yemek olur..
• yemeklik dogradigimiz soganlarla kiymayi ayni anda pisiriyoruz.salcasini da ekleyip bu sekilde de biraz pisirdikten sonra tuzunu ,karabiberini ekleyip ocaktan aliyoruz.
***patlicanlarinizi kizarttiysaniz kiyma sosuna yag eklemeye gerek yok.
•cam tepsi yada firin tepsisine dizdigimiz patlicanlarin ortalarini bir kasikla boylu boyunca hafif acip 2 ser yemek kasigi dolusu kadar ekliyoruz ***patlicanlarinizin buyuklugune gore miktari azaltip cogaltabilirsiniz.
•uzerlerine besamel sosunu bolca dokup 180 derecelik firina veriyoruz.
•besamel sosun iyice yayilip tepsiye kadar aktiktan sonra firin kapagini acip rende kasarlari uzerlerine ekledikten sonra pembelesene kadar pisiriyoruz

                 AFİYET OLSUN :) 

 besamel sosunu evde yapmak isteyenler icin ;

mlz:
2 su bardagi sut
3 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un

yapilisi:
tereyagini bir tencere icinde ocaga alip eritiyoruz
ununu da ekleyip 2 dk pisirdikten sonra ocagi kapatip 1 dk dinlendirin
orta ateste tekrar ocaga alip azar azar sutunu ekleyerek kaynayana kadar karistirin.
topaklanma olursa bir mikser yardimiyla cirparak homojen bir karisim elde edin ....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..