9 Ocak 2015 Cuma

HAŞHAŞLI AÇMA

  Neden bilmiyorum haşhaşlı açmalarla aram çok sonra düzeldi.bir düzeldi pir düzeldi :) 

                             
        
                   
NE GEREKLİ;
*1 sb ılık süt
*1 sb ılık su
*1 sb sıvı yağ
*1 pk (42gr) yaş maya
*1 pk kabartma tozu
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*2,5 tatlı kaşığı dolusu şeker
*6 yla 7,5 su bardağı arası un ( ele cok hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

HAŞHAŞIN HAZIRLANIŞI;
**6-7 tatlı kaşığı dolusu haşhaş
**1 yk kadar eritilmiş tereyağ
**aldığı kadar sıvı yag ( yağ ile haşhaş sadece özleşmiş,hamura sürülecek kıvamda olmalı yeter.bunu göz önüne alarak yağ ekleyelim)

NASIL YAPIYORUZ;
*yoğurma kabımıza tüm sıvı malzemeleri ekleyip mayayı eritiyoruz
*tuz ve şekerini de ekliyoruz
*kabartma tozunu unla birlikte ekliyoruz
*ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı.

*1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
*Ardından hamuru ikiye ayırıp el yordamıyla açabildiğimiz kadar ince açıp,yine ince bir tabaka haşhaşlı harcımızdan bir miktar tüm hamura sürüyoruz.

ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK YAPIM AŞAMASINI bu SEFERLİK FOTOGRAFLAYAMADIM AMA BİR DAHA Kİ SEFERE İNŞALLAH EKLİCEM.

*hamurumuzu rulo pasta gibi kıvırıyoruz. 
*3 er parmak eninde kesip tepsimize yerleştiriyoruz.

 
*bir yarım saat kadar da tepside mayalanmaya bırakırsanız süper olur.
*200 derecelik fırında pişiriyoruz.

ben biraz fazla pişirmişim ama kıtır kıtır olmadı yumusacıktı:) siz üstünü benim kızarttığım kadar kızartmayabilirsiniz...
       
         
                                                      AFİYET OLSUN :)


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..