18 Şubat 2015 Çarşamba

GÖKKUŞAĞI KREP PASTA

Krepten muzlu rulo pasta yapma fikrini sevgili Öznur'dan kaptıysam ve hazır evde sürekli krepte yapılıyosa "kaybedecek bişeyim yok" :) deyip kolları sıvadım.şiddetle tavsiye ederim.yaptığınız krebin 5 parçasını ayırıp denemek zaman almaz.üstelik benim gibi "ne farkeder ha rulo pasta halinde ha tek tek sürüp yemişsin" diye düşünüyorsanız sizi utandıracak ;) tarif şahsıma aittir :))

                 
       



NELER GEREKLİ;
*250gr un
*1 pk kabartma tozu
*4 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
*1 tatlı kaşığı portakal aroması
*2 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı süt
*kırmızı,yeşil,sarı gıda boyası (kahverengiyi yeşil ve kırmızıyı karıştırıp elde edebilirsiniz,kakao kıvamı arttırabilir)

**arasına sürmek için 2 yemek kaşığı dolusu nutella

**üzeri için 50gr beyaz çikolata.

NASIL YAPIYORUZ;
*yumurtaları şekerle çırpıyoruz
*sıvı yağı döküyoruz. unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ekliyor çırpmaya devam ediyoruz.
*sütünü ve aromaları da ekleyip homojen bir hamur elde ediyoruz.
* hamuru 4 e ayırıp; yeşil,kırmızı,sarı ve kahverengi hamurlar elde ediyoruz.

***ben toz gıda boyası kullandım.çay kaşığının ucuyla yeterli oluyor.gıda boyası kullanırken az az kullanıp ihtiyaca göre arttırmakta fayda var.

*krep tavamızın iyice ısındığından emin olduktan sonra,sadece bir defaya mahsus olmak kaydıyla tavamızı çok az yağlıyoruz.
*ardından bir kepçeden az eksik olarak tavamızın ortasına döküp tavayı dairesel olarak hareket ettirerek hamurun tüm tavaya yayılmasını sağlıyoruz.
bu işlemi yaparken tavayı ocaktan alıyoruz.tava ocaktayken hamuru dökersek çok çabuk pişer ve hamuru tavaya yaymakta zorlanırız.

 Bu şekilde tüm krepleri pişiriyoruz.arada mutfaga gelip giden cücelere de göz haklarını veriyoruz :) 

                     
             

*5 adet krebi fotoğraftaki gibi diziyoruz.
*nutellayı mikrodalga da 30sn yumuşatıp sürülebilir kıvama getirip kreplerin üzerine sürüyoruz.
*bir adet muzu ucuna yerleştirip kıvırıyoruz.

Muzu yerleştirdiğimiz taraf kıvırma kolaylığı açısından önemli.krebin üstte durduğu uçtan değil,altta kaldığı taraftan kıvırmak gerek.yani muzu ,tamamı görünen kahverengi krebin oraya değil ,yarısı görünen krebin üstüne yerleştirip kıvıralım :) umarım anlatabilmişimdir.

                     

Benim muzum bir kazaya uğradı :)) tüm olması yada tüm gibi görünecek şekilde kesilip yerleştirilmesi daha uygun.

*pastamızı tamamen sarıp rulo hale getirdikten sonra streç filme sarıp dolaba kaldırıyoruz.nutellası kendine gelsin.
*bu sırada beyaz çikolatamızı mikroda yada benmari usulü eritip dekorasyon için sıkma torbamıza yerleştiriyoruz.enlemesine git gel yaparak susluyoruz.arzuya gore dovulmus antep fistigiyla renklendiriyoruz....

                   

Biz soğuyup kendini toplamasını bekleyemedik  :) 
        
           AFİYET OLSUN :)



       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..