3 Mart 2015 Salı

LEOPAR DESENLİ KURABİYE

Karşınızda güzel olduğu kadar uğraştırıcı,uğraştıcı olduğu kadar lezzetli bir tarif.mutfaktan keyif alanlardansanız zevkle yaparsınız.zira ben ,sürekli mızıldanıp bacağıma yapışan Bera'ya rağmen zevkle yaptım.hadi başlayalım :)

                        
 

Malzemeler 
250 gr tereyag/margarin
2 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
10 cay bardagi un
Kakao

Hazirlanisi
*İlk önce sadece 8 yada 9 çay bardağı unla Oda sicakliginda yumusayan tereyağını ve tum malzemeyi karistirip homojen bir kivam elde edene kadar yogurun.
*hamurdan şöyle bir avuç kadar bir parca ve ondan daha birparça dahaolmak üzere iki ayrı parçayı ayırın.
*Toplamda 3 parça hamurumuz olacak.
*ayırdığımız bir avuçluk hamura kakao ekleyip koyu renkli bir hamur elde edelim.gerekirse biraz daha Un ekleyebilirsiniz.ele yapışmayan yumuşak birhamur olmalı.
*ayırdığımız 2. Küçük parçaya daha az kakao ekliyoruz.bu küçük hamur parçasının dahaaçık renk olması gerek.


                 

*tüm hamuru ayrı ayrı parçalar halinde streç folyoya sarıp buz dolabında bir 5-10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
*5. Dakika beyaz hamurumuzu çıkartabiliriz.biz onunla uğraşırken kakaolu hamurlar biraz daha dinlenebilir.
*beyaz hamurumuzu şekil 1 deki gibi streç folyonun arasında 2-3cm kalınlığında açıyoruz.
*kakaolu hamurları da şekil 2 ve 3 teki gibi açık renk olanı koyu renk olanın arasına sarıyoruz. Tüm bu işlemleri streç folyo yardımıyla yapıyoruz..
*şekil 3 teki hamurumuzu 1 er cm kalınlıgında kesip kestiğimiz her parçayı beyaz hamurun üzerine koyuyoruz.
*hamurumuzun üzerine tekrar streç folyo serip oylece merdaneyle üzerinden geçiyoruz.böylelikle tüm parçaların hamurla bütünleşmesini sağlıyoruz.ben bisküvü gibi olmasını istediğimden ince yaptım.siz daha kalın yapabilirsiniz.
*ardından istediğimiz kalıbı kullanarak parçalar elde ediyoruz.ben sarp efemin oyun hamuru kalıplarını kullandım :D
*hamuru kaldırırken şekil 5teki gibi bir spatula yardımıyla kaldıralım diğer türlü zor olacaktır.
**kalan hamuru tekrar streç folyonun arasında açtığımızda ebruli bir desen vermiş oluyoruz.
*bu şekilde her kalan hamuru tekrar tekrar açıp kalıp çıkartabiliriz



*yada kalan tüm hamuru şekil 3teki gibi silindir yapıp buzdolabında kendini toparlayana kadar beklettikten sonra bıçakla verevine kesip kesme kurabiye yapabiliriz.
*170 derecede altı hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.üstünün beyaz kalmış olması tercihimiz.

                                AFİYET OLSUN...


Sunum önerisi;

Kalan hamurdan elde ettiğimiz ebruli kurabiyeleri benmari usulu erittiğimiz çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerinde tekrar donmaya bırakıyoruz.
Ben tüm kurabiyeyi derin dondurucuya atıp misafirim geleceği zaman çıkartıp yapmıştım.kurabiyeler ince de olduğundan çok güzel oldu.söylemezseniz kimse ev yapımı olduğunu anlamaz :)

                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..