27 Nisan 2015 Pazartesi

ZERDEÇALLI VE TEREYAĞLI KEK

    
       
      


NELER GEREKLİ ;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal 
Un (yaklaşık 1,5 sb kadar) 


                   


NASIL YAPIYORUZ;
Yumurtalarımızı şeker ve vanilyayla iyice çırpıyoruz.
Tereyağını eritip ekliyoruz.
Yoğurdu,sütü,zerdeçalı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip homojen bir karışım elde edene dek çırpıyoruz.
Kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp hamurumuzu ekliyoruz
175 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kürdan testiyle pişip pişmediğini anlayabiliriz.kürdanı kekimize batırıyoruz,çıkardığımızda kürdanımız kuruysa kekimiz pişmiş demektir :) 
      
              AFİYET OLSUN ..!

                                        


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..