3 Eylül 2015 Perşembe

ELMA VE SPECULOOS TABANLI MUHALLEBİ



 Yenmeyi unutulmuş elmalar hatırlandığında artık eskisi kadar genç değillerdi ve tez elden değerlendirilmelilerdi :) işte bu tatlının doğuş hikayesi :))

NELER GEREKLİ:
tabanı için
5 elma
Yarım paket specoolos yada burçak bisküvü
1 tatlı kaşığı tarçın 
2 yemek kaşığı şeker
İstediğiniz kadar elle ufalanmış ceviz 
50gr kadar tereyağ

muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı dolusu un
4 yemek kaşığı şeker
1 vanilya özütü yada 1 paket vanilya şekeri
1 paket krem şanti (kaymak tadında tavsiyem)

NASIL YAPIYORUZ
önce tabanı hazırlayacağız.elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla dişe gelecek kadar pişiriyoruz.
ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekliyoruz ve tamamen eriyene kadar karıştıryoruz.
cevizleri ve bisküvileri de kırıp ekliyoruz.

Cam tepsinin tabanına yayıyoruz (kup kullanadabilirsiniz) 

•muhallebi içinse krem şanti hariç tüm malzemeleri ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.topaklanma olursa mikserle düzeltebilirsiniz.
•krema ılıdıktan sonra şantiyi ekleyip mikserle homojen bir krema elde ediyoruz ve elma tabanının üzerine döküyoruz.

Artık tatmak için iyice soğumasını beklemek zorunda olmak en zor zaman :))) 

            AFİYETLE... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..