17 Ekim 2015 Cumartesi

FRAMBUAZLI CHEESECAKE



NELER GEREKLİ;
Taban için:
2 paket burçak bisküvi 
100 gr tereyağ

Dolgu kreması için:
1 su bardağından biraz eksik şeker
600 gr labne peyniri (st moret yada philadelphia)
200 cc sıvı krema (1 küçük kutu)
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:
Hazır frambuaz sos :)
Yada 
350gr Dondurulmuş frambuaz ve 2 yemek kaşığı şeker.

Nasıl yapıyoruz:
• bisküvilerimizi rondodan geçirip un kıvamına getiriyoruz
• eritilmiş tereyağıyla tüm bisküvinin karışmasını sağlıyoruz.
• tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbın tabanına elimizle bastırarak yayıyoruz


• cheesecake imizin kenarlarının beyaz kalması için kalıbın etrafını folyoluyoruz.ben 2-3 kat katlayıp elde ettiğim şeritle kaplıyorum.
• ve buzdolabına kaldırıyoruz

• derin bir kapta şekeri, peyniri ve vanilyayı çırpıyoruz
• ayrı bi kapta kremayla nişastayı özedikten sonra yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
•unu ,yumurtaları,limon kabuğu ve suyunu da dahil edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz.
•dolgu kremamızı kalıbımıza döküp 170  derecede 20-25 dk pişiryoruz

Kalıbı biraz sarsın kremanın orta kısmı  biraz sallanıyor olacak panik yok. Soğuyunca tamamen donacak. .o şekilde çıkartıyoruz fırından.
Ilındıktan sonra sosunu da döküp buzdolabında en az 6 saat istirahate bırakıyoruz :) işin en zor kısmı beklemek .

Eğer dondurulmuş frambuazla yapacaksanız, sos tencerenize frambuazları ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave edip kısık ateşte pişirin. Çok çok katı olana dek değil,kaşığı tencerenizin dibine sürdüğünüzde çok açılma olmasın. Ve ılıdıktan sonra kekinizin üzerine dökün. 

Üzerini frambuazlarla süsleyebilirsiniz ...

                         AFİYETLE ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..