9 Aralık 2016 Cuma

ÇİÇEK (mantar) KURABİYE

  

 Araya zaman girmeden şu harika lezzetli kurabik tarifini yazıvereyim dedim.nasiplenmek isteyenler olursa sevabından geri kalmayalım :) aslında bakmayın öyle şekül mekül verdiğime bildiğimiz mantar kurabiye tarifini biraz süsleyip şekil ve isim değişikliyle tataaamm. Hadi yapalım :) 
     
     NE GEREKLİ;
*125 gr oda sıcaklığında yumuş yumuş olmuş tereyağ
*1 yumurta
*1 standart çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*7 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*2 su bardağı falan un (daha fazla da olabilir kıvamına bakın) 
*1 paket kabartma tozu
Üst dekoru için biraz kakao

NASIL YAPIYORUZ
*tereyağını,şekeri,vanilyayı,yumurtayı güzelce mıncırdıyoruz.
*nişastayı ekleyip aynı anda yoğurmaya devam
*unu kabartma tozuyla birlikte ekleyip homojen bir hamur olana dek yoğuruyoruz.
*hamurumuzundan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
*bu arada fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
*kalıbımızı kakaoya batırıp kurabiyelerimizin üzerine bastırıyoruz.(ben şeker hamuru için kullanılan kesme çiçek kalıbı kullandım ama istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz)
  

   Tüm kurabiyelere şeklini verdikten sonra ısıttığımız fırına sürüyoruz.
   Kızarmadan çıkarmış olmanız gerek.bunun kontrolünü de bir kurabiyenin sadece tabanını kontrol ederek yapabilirsiniz.tabanı pembeleşmeye başladıysa fırından alabilirsiniz demektir :) inanın çok leziz ve şık.yiyeceğiniz kadarını dışarda bırakıp gerisini derin dondurucuya da atabilirsiniz.
                AFİYET OLSUN :) 

        Pişmiş halleri de aşağıda ki 2      fotoğrafta olduğu gibi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..