Selaamm,dün ilk defa kraker yaptım.insta hikayemde paylaşınca tarifi çok soruldu.aslında denemek için yapmıştım ve gerçekten beklentimin üstünde oldu :)
Kraker çok kullanışlı oluyor.Dışarı çıkmalarda çantaya atmalık, kahvaltının yanında yemelik.hani eli ekmek arar ya insanın,özellikle kahvaltıda :) işte o zamanlar için harika sağlıklı bir zihin kandırmacalığı.
NELER GEREKLİ
*2,5 yk yulaf unu
*1/2 yk tohum kimyon
*2 yk chia tohumu
*1 yk keten tohumu
*1 fiske tuz
*1/2 çk karbonat
*2 çay kaşığı acı toz biber (henüz sıcakken tadına baktığımda çok acı gelmişti ama sonra çok beğendim.bence kararında olmuş)
*150 ml su (ben peynir altı suyu kullandım) su olarak domates suyu bilkullandım kullanabilirsiniz.
NASIL YAPIYORUZ
*tüm kuru malzemeleri karıştırıp en son suyunu ekliyoruz ve chianın jelleşip hamur kıvamı almasını sağlamak için arada karıştırarak bekliyoruz.akışkan bir kıvamı olmalız.bu arada fırını 175 derecede açıyoruzz
*şuan instagram sayfamda hikayemde mevcut ama silindiğinde profilime sabitleyeceğim.kıvamına bakmak isteyenler için.
Yağlı kagıt serdiğiniz uygun büyüklükteki tepsiye döküp,spatula yardımıyla incecik yayıyoruz.
Ve iyice kuruyana kadar pişiriyoruz.
Not: ben hamur toparlanınca çıkarıp karelere bölüp yeniden fırına verdim. Ve üst yüzeyi tamamen kuruyunca altlarını çevirip biraz da o şekilde kuruttum.bir daha ki sefere yağlı kagıtsız denicem belki gerek kalmaz altını çevirip kurutmaya.ya da belki fırınım fansız olduğu için gerek oldu :)) kafa da deli sorular.
Ben şimdi yeni bir kraker için mutfağa giriyorum zira bu yaptığım deneme amaçlı olduğundan az dı ve bitmek üzere.
Yapacaklara kolay gelsin^^^^
Bu arada aklıma gelmişken ,yulaf ezmesini robottan geçirip un kıvamına getirebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz için teşekkürler ..